Bag om

Klubbens formelle retningslinier og procedurer

Kontrol
  1. Følgende grupper kontrolleres
    • Trænere / ledere / instruktører for børn under 15 år.
  2. Interval for kontrol:
    • Ved nyansættelser.
  3. Oplysningerne søges og indehaves af:
    • Klubbens administrative medarbejder i samarbejde med udvalgsformanden i de enkelte idrætsgrene. Disse har tavshed omkring dette
Tavshedspligt

Ovennævnte personer er underlagt tavshedspligt, og oplysningerne er fortrolige, og vil ikke blive viderebragt til privatpersoner, andre klubber, organisationer eller virksomheder med undtagelse af klubbens underretningspligt til DIF (Danmarks Idræts-Forbund.)

Underretningspligt til DIF

Ingen idrætsforeninger under Danmarks Idræts-Forbund kan ansætte eller have en person ansat (lønnet eller ulønnet), som skal varetage børne- eller ungdomsarbejde, hvis personen tiltales eller dømmes eller tidligere er dømt efter straffelovens bestemmelser om seksuelle krænkelser mod børn og unge.
Foreningen er forpligtet til at underrette Danmarks Idræts-Forbund, så snart der opnås kendskab til et sådant forhold.
Når foreningen har underrettet DIF, vil DIF’s bestyrelse hurtigst muligt træffe afgørelse i sagen, hvilket vil sige fastsætte i hvor lang tid den pågældende person skal udelukkes fra at varetage børne- og ungdomsarbejde i alle foreninger under DIF.
Gyldighed.
Dette regelsæt gælder fra 1. januar 2008.

Gode leveregler

Nogle få, enkle leveregler for omgangen mellem klubbens trænere / ledere / instruktører og medlemmer er en af de mest effektive måder at forebygge seksuelle overgreb på. Samtidig kan de dæmme op for adfærd, der virker krænkende, men ikke er strafbar.

• Der skal altid være to voksne ledere med på klubbens ture, og ingen voksne sover i samme seng som børnene.
  • Klubbens trænere / ledere / instruktører går ikke i bad sammen med børnene.
  • Ingen trænere / ledere / instruktører inviterer børn med hjem privat, uden at forældrene er orienteret, og der er to voksne til stede.
  • Man skal undgå seksuelt krænkende bemærkninger, og kun berøringer i tilknytning til idrætten er tilladt. Dvs. i forbindelse med instruktion, jubel eller trøst.

På det overordnede plan bør klubben udvise åbenhed og udsende et signal om, at man altid kan komme til klubbens ledelse, hvis man har mistanke om et overgreb eller blot mener, at den almindelige adfærd i klubben bør diskuteres.

Oplysningerne på denne side er hentet i Idrætsliv december 2003, som udgives af Danmarks Idræts-forbund.